Historie

Da den unge murermester, Franz Hubert Rasmussen, i midten af 1950’erne, byggede sommerhuse i Vemmingbund, oplevede han en stor interesse herfor, de blev ofte solgt før de var færdigbyggede.

​​​Det fik ham på ideen til at bygge nogle sommerhuse til sig selv, til udlejning. Det lykkedes for ham, at få en aftale om at leje et stykke strandeng ved Østerby Strand, på Kegnæs, hvor der gik får og græssede.

​Her byggede han i 1958 3 dobbelthuse med etagesenge og plads til fem personer i hver lejlighed. Toilettet havde god ventilation, da det lå udenfor lejligheden, og der var åbent, både under og over stalddøren, der alene skærmede for nysgerrige blikke. Der var ikke varmt vand i husene så der skulle koges vand i kedlen når der skulle vaskes op, og der var bare to brusere til rådighed, i et baderum der var etableret hvor der i dag er vaskeri, depotrum og fiskeslagteri.

Udlejningen startede i 1959, og det gik så godt, at han i starten af 1960’erne, efter mange forhandlinger, kunne købe hele arealet, og opføre yderligere 8 feriehuse. De blev bygget efter datidens trend, bungalows med flade tage.

De ”nye” huse var også beregnet til fem personer, og havde badeværelse med toilet, håndvask og bruser med varmt vand. Dog var der stadig ikke varmt vand i køkkenet.​

I 1986 blev der foretaget en større renovering af husene. De ”gamle” huse fik nu integreret badeværelse med egen bruser og varmt vand, og alle husene fik nye vinduespartier, med store skydedøre, der for alvor åbnede for den uberørte/vilde natur og flotte udsigt over Flensborg Fjord.​​​

Efter Franz’ død, overtog 2. generation sommerhusene i 2004. Det var igen tid til renovering, og i de følgende år blev der igen udskiftet vinduespartier i alle husene, og de gamle jernvinduer blev udskiftet med plastik. Der blev malet ind- og udvendigt og lagt nyt tagpap på de flade tage, og de ”nye” huse fik indsat nyt køkken, nu med varmt vand.

I 2008 blev de første to lejligheder nedrevet og der blev bygget et nyt moderne feriehus på 83 kvm, med plads til 8 personer og med både sauna og spa. Det nye hus imødekommer i høj grad de ønsker den moderne familie stiller til et feriehus i dag, så der er naturligvis også tv og internet.​

​Igennem alle årene har der været rigtig mange feriegæster der har nydt deres ophold i husene med deres rolige og ugenerte beliggenhed direkte ned til fjorden, med den dejlige strand og egen badebro. Vi har mange stamgæster der har tilbragt deres sommerferie her i mere end 40 år, og endda enkelte der har haft 50-års jubilæum. Til trods herfor er der dog stadig plads til nye gæster der kunne ønske at nyde de dejlige omgivelser, og opleve friheden ved at være så tæt på naturen og vandet.

Husenes beliggenhed, på én række, og den attraktive pris, gør at de bl.a. er egnet til generationsferie, hvor man kan være sammen i ferien, men alligevel have sin egen ”private” bolig, uden at feriebudgettet går i rødt.

Vi har igennem alle årene haft den holdning at, ”her holder man ferie sammen med familien”, hvorfor vi bevidst havde fravalgt tv og internet i sommerhusene. Vi må dog erkende at efterspørgslen på internet er vokset, og i 2018 blev der lagt fibernet i husene. I 2020 blev de 8 røde sommerhuse solgt fra. De nye ejere af disse sommerhuse har sat deres individuelle præg på indretningen i deres huse, men den ydre fremtoning er stadig bevaret.

Det sociale miljø, med bl.a. boldbane, røgeovn og båd med motor, er bevaret til glæde for gæster og ejere.

Hjertelig velkommen til Østerby Strand Feriehuse

Ruth & Per Rasmussen​