Historie

Den unge murermester, Franz Hubert Rasmussen, byggede i 1958 3 dobbelthuse med etagesenge og plads til fem personer i hver lejlighed. Der var eget toilet, men fælles bruser i servicebygningen.

​​​Udlejningen startede i 1959, og det gik så godt, at han i starten af 1960’erne opførte yderligere 8 feriehuse. De blev bygget efter datidens trend, bungalows med flade tage.

De ”nye” huse var også beregnet til fem personer, og havde eget badeværelse med toilet, håndvask og bruser.

I 1986 blev der foretaget en større renovering af husene. De ”gamle” huse fik nu integreret badeværelse med egen bruser. Alle husene fik nye vinduespartier, med store skydedøre, der for alvor åbnede for den uberørte/vilde natur og flotte udsigt over Flensborg Fjord.​​​

I 2004 overtog 2. generation sommerhusene. Det var igen tid til renovering, og i de følgende år blev der igen udskiftet vinduespartier i alle husene. Der blev malet ind- og udvendigt og lagt nyt tagpap på de flade tage, og de ”nye” huse fik indsat nyt køkken.

I 2008 blev det ene hus nedrevet og der blev bygget et nyt moderne feriehus på 83 kvm, med plads til 8 personer, og med både sauna og spa. Det nye hus imødekommer i høj grad de ønsker den moderne familie, stiller til et feriehus i dag.​

I 2020 blev de 8 røde sommerhuse solgt fra. De nye ejere af disse sommerhuse har sat deres individuelle præg på indretningen i deres huse, men den ydre fremtoning er stadig bevaret.

I 2022 renoveres 2 af de små sommerhuse, og indrettes med nyt køkken, nyt soverum, og nyt inventar, samt varmepumpe og delvis gulvvarme.

​Igennem mere end 60 år er der rigtig mange feriegæster der hvert år nyder deres ophold i husene. De hyggelige huse, med den rolige og ugenerte beliggenhed direkte ned til den fine strand med egen badebro, gør at gæsterne vender tilbage.

Husenes beliggenhed, på én række, og den attraktive pris, gør at de bl.a. er egnet til generationsferie, hvor man kan være sammen i ferien, men alligevel have sin egen ”private” bolig, uden at feriebudgettet går i rødt.

Vi mener at, ”her holder man ferie sammen med familien”, hvorfor vi bevidst har fravalgt tv. Der er dog siden 2018 trådløst fibernet i husene.

Det sociale miljø, der bl.a. udfoldes omkring boldbanen, røgeovnen, båden med motor, og stranden, er bevaret til glæde for gæster og ejere.

Hjertelig velkommen til Østerby Strand Feriehuse

Ruth & Per Rasmussen​